Acupunctuur

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) door middel van acupressuur en acupunctuur

In de Traditionele Chinese geneeskunde draait het allemaal om Qi (energie). Qi kan worden beinvloed met acupressuur of acupunctuur. Om een goede gezondheid te behouden moeten de energiestromen binnen het lichaam stromen en in balans zijn. Ziekte is een disbalans in deze energie. Qi stroomt door het lichaam via kanalen of banen die we meridianen noemen. Deze kunnen beinvloed worden door oa acupressuur of acupunctuur. Er zijn 12 hoofdmeridianen die we in twee groepen kunnen verdelen Yin en Yang. Deze versterken elkaar, voeden elkaar en gaan in elkaar over.

Meridianen

Vooral meridianen aan de uiteinden van het lichaam zijn erg krachtig. Daar zit het begin-of eindpunt van de meridiaan. Daar maakt een reflexoloog dankbaar gebruik van.  De filosofie van deze twee systemen hebben interessante parallelen wat geheel in overeenkomstig is met de holistische benadering van de reflexologie.  Ik maak gebruik van crosslinqs (acupunctuurpleisters) om pijnpunten extra te ondersteunen en zo mijn behandeling te verlengen. Deze kunnen zich op het hele lichaam bevinden.  Daarnaast maak ik  gebruik van pols en tong diagnostiek die mij nog meer informatie geven wat tijdens de voetreflexbehandeling van pas komt.

Een behandeling geeft de client een diep gevoel van ontspanning, waardoor spanningen in de spieren afnemen en bezorgdheid en stress worden verlicht.

Voetreflexpraktijk Raccoon is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Natuurkundig Therapeuten.

Acupunctuur behandelingen worden vergoed.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd bellen met 0344623673, of mailen met info@voetreflexraccoon.nl.  Of vul het contactformulier in.