Tenen lezen

Tenen geven u inzicht in uzelf en in uw gezinsleden. Het zal het wederzijds begrip ten goede komen en de onderlinge band versterken. Voor kinderen die nog niet kunnen of moeite hebben met communiceren kan het werken als een soort handleiding. Tenen lezen helpt u uw kind beter te begrijpen. Laat mij uw persoonlijke analyse maken.

Hieronder een voorbeeld van een persoonlijke tenenanalyse vanaf een foto.

Vooruitstrevend persoon, vrij direct. Positief ingesteld warm.   Zet zichzelf wel onder druk door de tenen in te trekken.

Rechtervoet

De tweede teen is langer wat aangeeft dat deze persoon graag overal vanaf wil weten en het lastig vind om te delegeren. Er heerst ook een lichte chaos in het hoofd. Zal door van de hak op de tak springen. Heeft twintig ideeën tegelijk en tegelijk bezig om minstens de helft ervan uit te voeren. Doordat de topjes van de grote tenen omhoog wijzen ziet deze persoon het ook meteen voor zich. Grote verbeeldingskracht

De tweede teen is de ik wil teen. Deze is breed in aanzet en loopt in een spatel. Heeft veel te wensen. De ruimte tussen de grote teen en de tweede teen (hiaat) geeft aan dat het tijd kost om te kunnen uiten wat er allemaal in de persoon omgaat. Voor de omgeving kan dit lastig zijn omdat wanneer koers gezet wordt om het een uit te voeren dat deze net zo makkelijk veranderd. Goed overleggen en daarvoor de tijd nemen om dit te overdenken geeft rust.

De derde (ik doe) en vierde teen zijn ingehouden. Letterlijk op de rem gezet. Dit geeft het innerlijke conflict weer. Druk angsten weg.

Linkervoet

Grote teen meer in het hier en nu. Ook weer een hiaat. Kost tijd om te kunnen uiten wat erin omgaat. Tweede teen (gevoelsteen) Enorm gevoelsmens. Zegt het meer met lichaamstaal dan met woorden.

De vierde teen (liefde)

Aan de onderkant van de voeten kan ik zien dat deze half puntig is. Er zijn momenten dat heftig naar buiten komt hoeveel liefde deze persoon in huis heeft.